13.3 C
Orăștie
marți, 17 mai 2022

Viorel Sălan: POLITICA PSD ESTE PENTRU OAMENI

POLITICA PSD ESTE PENTRU OAMENI.

Respectându-şi promisiunile asumate public înainte şi în timpul negocerilor pentru un nou guvern, PSD a obținut acordul pentru mai multe măsuri importante referitoare la creșterea veniturilor populației și în special a celor cu venituri mici: familiile cu mulți copii, pensionarii cu pensii mici, angajații cu salarii mici, mai ales cei din sectorul privat. Este clar că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, asemenea beneficii nu ar fi fost acordate acestor categorii, cel mai puternic lovite de creșterea prețurilor la energie, alimente și medicamente.

PRINCIPALELE MĂSURI SOCIALE

CREȘTEREA PUNCTULUI DE PENSIE CU 10% + CREȘTEREA PENSIEI MINIME CU 25% + UN AJUTOR SUPLIMENTAR PENTRU PENSIONARII CU PENSII MICI PENTRU PERIOADA DE IARNĂ. (Modul exact de aplicare a ajutorului suplimentar urmează să fie stabilit în cadrul negocierilor, pe baza unor simulări făcute în funcție de proiecția bugetară pentru anul următor. Nici pragul de 1.600 pensie și nici cuantumul ajutorului de 1.200 lei nu sunt definitive – ele fiind mai degrabă repere orientative în formula care se va stabili).

CREȘTEREA SALARIULUI MINIM LA 2.550 AȘA CUM A CERUT DE LA ÎNCEPUT PSD. Acest lucru va avea un impact pozitiv în special la nivelul salariaților din mediul privat – aici fiind cei mai mulți angajați cu acest nivel de salarizare.

CREȘTEREA ALOCAȚIILOR pentru copii mici, sub 2 ani, cu 40,2%, respectiv de la 427 la 600 de lei și cu 13,5% pentru vârsta 2-18 ani, respectiv de la 214 lei în prezent la 243 (se reia astfel calendarul tranșelor care fusese întrerupt de Guvernul Cîțu). Pentru copiii cu dizabilități se va acorda o a 13-a indemnizație.

Deputat Viorel Salan

Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.