19.3 C
Orăștie
luni, 18 septembrie 2023

Primarul Municipiului Orăștie, prezent la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, Președintei Comisiei Europene

Primarul Municipiului Orăștie, prezent la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, Președintei Comisiei Europene!
Vineri, 9 iunie 2023, delegația condusă de domnul Ovidiu Laurențiu Bălan, primarul Municipiului Orăștie, a participat, alături de domnul Thierry Duhamel, primarul localității înfrățite Fenouillet, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa, doamnei Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene. Evenimentul a avut loc la Toulouse iar distincția a fost înmânată de domnul Hugues Kenfack, președintele Universității Toulouse Capitole, instituție cu înalte performanțe recunoscute pe plan mondial, înființată în anul 1229.
În discursul său, Președinta Comisiei Europene a subliniat două dimensiuni esențiale ale viitorului european: răspunsul la schimbările climatice, „o adevărată provocare existențială”, și lupta împotriva întoarcerii războiului în Europa, „acest bătrân demon”.
Pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine, Ursula von der Leyen încurajează toți europenii și, în special studenții, să se implice într-o cauză apropiată de inimile lor,
„Europa generației voastre va fi realizată doar datorită angajamentului dumneavoastră”, a spus Președinta Comisiei Europene.
La acest eveniment a fost prezent și domnul profesor Jean Tirole, distins cu Premiul Nobel pentru Științe Economice în anul 2014, care a înmânat doamnei Ursula von der Leyen, unul dintre simbolurile distincției onorifice acordate. În final, sala arhiplină a fost încântată de violonista româncă Clara Cernat și soțul acesteia, Thierry Huillet, pianist și compozitor, care au susținut un concert de piese românești.
Președintele Universității Toulouse Capitole a avut o scurtă întrevedere cu cei doi primari, arătându-se deosebit de plăcut surprins de faptul că cele două primării sunt înfrățite. Mai mult, s-a evidențiat faptul că în anul 2024, Municipiul Orăștie va împlini 800 de ani de la prima atestare documentară, iar Universitatea Toulouse Capitole, va împlini în anul 2029, 800 de ani de la înființare.
Totodată, domnul Loic Demeester, responsabilul Departamentului de relații internaționale din cadrul universității, a răspuns pozitiv invitației lansate de primarul Municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, de a participa la evenimentele prevăzute pentru anul viitor, prilejuite de împlinirea a 800 de ani de atestare documentară a localității noastre.
Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.