16.6 C
Orăștie
luni, 20 mai 2024

„CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ȘI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN SISTEMUL DE ILUMINAT PUBLIC DIN GEOAGIU BĂI”

„CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ȘI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN SISTEMUL DE ILUMINAT PUBLIC DIN GEOAGIU BĂI”
Realizarea proiectului privind CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ȘI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN SISTEMUL DE ILUMINAT PUBLIC DIN GEOAGIU BĂI, JUDETUL HUNEDOARA are ca obiectiv principal reducerea consumului de energie electrică, al emisiilor de CO2 și implicit scăderea puterii instalate totale și ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte, prin aducerea iluminatului stradal la valorile cantitative și calitative din prescripțiile SR-EN 13201/2015 .
Proiectul este finanțat prin Administrația Fondului de Mediu.
Principalele lucrări care se executa în cadrul prezentei investiții, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public sunt următoarele:
 Demontarea aparatelor de iluminat existente și a elementelor conexe a acestora (brațe de prindere, cleme, cablu/ conductoare de alimentare, etc.)
 Montarea pe stâlpii existenți și proiectați, a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) – 273 buc. și a elementelor conexe (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare, etc.)
 Implementarea unui sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat;
Valoarea totală a proiectului este de 1.259.822,9 lei.
Pana la data curenta, s-au montat un număr de 104 buc lămpi stradale LED de 60W, și un număr de 169 de lămpi ornamentale LED de 30W, toate echipate cu senzori de mișcare și telegestiune.
Acestea sunt gestionate de 2 sisteme GATEWAY, care ajută la gestionarea sistemului de iluminat în mod responsabil și eficient energetic.
Sistemul de iluminat este echipat și cu un senzor de calitate aer, presiune, umiditate, precum și cu un senzor radar care gestionează programul de funcționare al lămpilor pe timp de noapte în funcție de intensitatea traficului stradal.
Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.