17.2 C
Orăștie
vineri, 12 august 2022

Creșă nouă în orașul Geoagiu

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat” pentru obiectivul de investiții se va desfășura proiectul ,,Construire creșă mică oraș Geoagiu, jud. Hunedoara”.
Solicitarea pentru obiectivul de investiții
„Construire creșă mică oraș Geoagiu, jud Hunedoara” a fost înregistrată la CNI – SA cu nr. 38951/06.09.2021 a fost analizată și urmează să fie inclusă pe lista sinteză a subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”.
Investiția constă în construirea și dotarea unei creșe cu 4 grupe pentru 40 copii, construcție nouă, în regim de înălțime P, cu o suprafață construită pentru creșă de 1244,68 mp, care va asigura toate funcțiunile impuse de normele actuale în domeniu. Construcția va fi dotată adecvat cu necesitățile învățământului ante-preșcolar, după un proiect tip – „construire cresa mica”, varianta V1, pus la dispozitie de către Compania Națională de Investiții.
Constructia va fi amplasată pe strada Calea Romanilor, nr.149, oraș Geoagiu, judetul Hunedoara, în imediata vecinatate a școlii primare.
Prin implementarea acestui proiect se vor oferi oportunități de îngrijre, dezvoltare și învățare în egală măsură tuturor copiilor, indiferent de sex, rasă, religie, mediu cultural de proveniență sau statut socio-economic a copiilor, asigurându-se premisele pentru reîntoarcerea pe piața muncii a persoanelor active.
De asemenea se va dezvolta infrastructura educațională, care este de o importanță deosebită, fiind esențială pentru educație, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilități sociale și a capacității de integrare socială.
„Proiectul ,,Construire cresa mică oraș Geoagiu, jud. Hunedoara ” reprezintă o prioritate pentru Orașul Geoagiu având în vedere necesitățile actuale ale locuitorilor orașului și a satelor aparținătoare. Serviciile educaționale sunt indispensabile în lumea în care trăim. Nevoia existenței unor instituții speciale pentru copii mici este în creștere față de anii precedenți și continuă să crească, deoarece tendința este ca ambii părinți să lucreze, iar copii mici trebuie să poată fi lăsați în instituții educaționale speciale. lnvestiția are caracter social și are ca scop creșterea calității vieții locuitorilor prin oferirea de spațiu educațional modern, aproape de casă, creșterea calității și a atractivității educației, contribuind la creșterea ratei de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație, realizarea condițiilor pentru o educație de calitate și creşterea gradului de participare a populației în învățământul preșcolar, primar și gimnazial, îmbunătățirea calității vieții copiilor sub 3 ani și a familiilor acestora, accesibilizarea infrastructurii de educație, creșterea standarului de viață a locuitorilor orașului. În prezent Orașul Geoagiu nu dispune de o astfel de unitate de învățământ pentru educația timpurie preșcolară. Prin formele sale specifice, activitatea educativă preșcolară, dezvoltă gândirea critică și stimulează implicarea tinerei generații în actul decizional, în contextul respectarii drepturilor și al asumării responsabilităților sociale. Atât prioritățile pe plan național, cât și cele pe plan internațional impun cu stringență stabilirea unei politici și a unui sistem de educație timpurie în cadrul programului de Dezvoltare Timpurie a Copilului. Scopul strategiei în domeniul educatiei timpurii a copilului este de a-i asigura fiecarui copil dreptul la educație și la dezvoltare deplină pentru a-i da posibilitatea să-și atingă potențialul maxim în acord cu standardele europene și internat.” a spus Vasile Cărăguț, primarul orașului Geoagiu.
Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.