0 C
Orăștie
vineri, 22 ianuarie 2021

Campania de vaccinare anti-Covid, în pregătire în județul Hunedoara

Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19 au intrat în linie dreaptă. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara pregătește centrele în care se va desfășura imunizarea, acestea urmând să funcționeze în cadrul spitalelor, a căminelor de bătrâni sau case familiale.

”La nivelul județului Hunedoara sunt stabilite 12 spitale dedicate vaccinării personalului medical, 13 locații externe dedicate populației generale, și 34 de locații în centrele de bătrâni și case familiale unde va avea loc vaccinarea anti-Covid”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

În perioada imediat următoare, fiecare centru de vaccinare va fi evaluat și organizat de către reprezentați ai DSP Hunedoara și ISU, urmând ca acestea să primească avizul din partea Ministerului Sănătății, a mai precizat directorul DSP Hunedoara.

Conform regulilor stabilite de Ministerul Sănătății, vaccinarea anti-Covid va avea loc în mai multe etape. Primele persoane vaccinate vor fi cele care lucrează în sistemul sanitar și în domeniul social. Campania de vaccinare va continua cu adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, personalul din domenii cheie, respectiv populația generală. Pentru județul Hunedoara, vor fi solicitate două caravane mobile pentru vaccinare, astfel încât să poată fi vaccinate inclusiv persoanele vârstnice sau cu dizabilități.

Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.