8.8 C
Orăștie
vineri, 18 noiembrie 2022

BREAKING NEWS: WIRELESS CAMPUS la Orăștie

Liceul Teoretic Aurel Vlaicu din Orăștie se numără printre beneficiarii acestei platforme, cu 10 spoturi wireless, care va avea aria de acoperire a întregului liceu. De serviciile acestei platforme vor beneficia elevii întregii școli.

„Mă bucură nespus de mult faptul că liceul nostru a obținut acest proiect și chiar în acest moment se lucrează la instalarea echipamentelor.” a declarat în exclusivitate pentru Orăștie24, Margareta Giurgiu director al Liceului Teoretic Aurel Vlaicu Orăștie.

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, în calitate de Beneficiar al Programului Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, derulează în perioada 14.11.2018 – 13.11.2021 proiectul „PLATFORMĂ NAŢIONALĂ INTEGRATĂ – WIRELESS CAMPUS”.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 209.920.728,97 lei.

Obiectivul proiectului îl reprezintă crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care va asigura, cu prioritate în şcoli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la reţele de date deschise interconectate, inclusiv la Internet.

Rezultatele prevăzute de implementarea proiectului sunt:

– 4500 de şcoli ce vor beneficia de echipamente wireless

– 1 platformă wireless campus instalată

– 54 de persoane instruite pentru administrarea şi utilizarea infrastructurii

Proiect este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Cele 4.500 de școli incluse în program vor beneficia și de instalarea infrastructurii locale de tehnologie wi-fi.

Platforma va permite și politici diferențiate de acces, în funcție de anumite variabile precum categorii de studenți sau profesori, orar, grupuri de vârstă, acces administrativ etc, astfel încât accesul să fie calibrat nevoilor reale ale utilizatorilor.

Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.