A doua zi de Paște, sunteți așteptați la Casa de Cultură din Geoagiu, să vă bcurați de un spectacol folcloric de excepție
De la extinderea clădirii, la izolarea termică a fațadei și repararea acoperișului până la la înlocuirea sistemului de distribuție a agentului termic, la realizarea climatizării/ventilării, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea vechilor corpuri cu unele noi, economice, implementarea unui sistem de management energetic, refacerea finisajelor si înlocuirea tâmplăriei, lucrări de recompartimentare interioară în zona grupurilor sanitare plus multe altele, se poate spune că edificiul a fost adus în actualitate, atât dotările cât și structura fiind depășite. Ceea ce este la fel de important de punctat constituie faptul că investiția are la bază bani de la UE, câștigați de administrația publică locală prin Programul Operațional Regional (POR). “Un lăcaș cultural este, până la urmă, o emblemă a oricărei comunități. Nu o fi Geoagiu un oraș poziționat pe cel mai înalt palier al standardelor moderne, dar nici nu trebuia lăsat să aibă chiar în zona centrală o clădire-etalon, în plină degradare. Iar dacă s-a ivit această posibilitate să transformăm vechiul în nou, cu atât mai bine. Ca orice proiect, durează până la final, până să-l vezi gata în teren, dar efortul, termenele-limită și birocrația sunt date uitării când observi că s-a ajuns la destinația investițională propusă. Și nu este o Casă de Cultură doar pentru noi, cei de acum, ci se vor folosi de ea și generațiile viitoare. Aici, în această locație, a răsunat cântecul de atâtea ori, au fost emoții și s-au rostit povești. Iar firul epic trebuie continuat. Mă bucur că deși au existat și sceptici, e adevărat, lumea a avut încredere și răbdare. Drept urmare, e timpul să se bucure de noua înfățișare a Casei de Cultură Ion Budai Deleanu, ce va fi redată comunității, căreia îi aparține. Așa că în data de 17 aprilie, adică în a doua zi de Paşte, începând cu orele 16.00, vă așteptăm la spectacolul folcloric Geoagiu în strai de sărbătoare, care va avea loc în cadrul acestui edificiu recent modernizat. Haideți să petrecem împreună câteva ore din marele Praznic Creștin și să marcăm Învierea Domnului prin valorile tradiționale, cu gândul curat și optimismul renașterii”, a fost invitația lansată de primarul din Geoagiu, Vasile Cărăguț.
Legat de programul artistic pregătit de organizatori, acesta este unul de zile mari, reunind nume sonore ale folclorului autohton, precum Adrian Stanca, Mariana Anghel, Cristian Fodor, Mariana Suciu, Ciprian Roman, Viorica Brândușan, Ovidiu Olari, Denisa Mureșan, Bogdan Mogoaia, Eva Vlad, Mihai Fegher, Geanina Vlad, Gheorghe Lăscoiu, Iulia Nechita, Nelu Ban Fântână, Bianca Pascu, Daniela Bulbucan, Simi Belea și Raluca Igna. Va acompania Orchestra de muzică populară „Germisara Geoagiu”, condusă de Geani Vlad. Prezentarea îi revine lui Cristian Fodor. ,,Sperăm ca prin intermediul muzicii să vă aducem în suflet bucuria unui nou început, dorința de a fi mai buni cu aproapele și mai sinceri cu noi înșine. Sărbători Fericite și liniștite, tuturor”, a transmis edilul. De adăugat că edificiul dispune de circa 300 de locuri, iar intrarea este liberă.