14.1 C
Orăștie
miercuri, 18 mai 2022

5 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Organizația Națiunilor Unite a desemnat ziua de 5 iunie ca Zi Mondială a Mediului, conștientă de faptul că protecția și conservarea mediului înconjurător reprezintă o problemă majoră care afectează bunăstarea popoarelor și dezvoltarea economică în întreaga lume.

În fiecare an, se alege o temă. Anul acesta tema este: ”Restaurarea ecosistemelor” sub deviza “Redefinește. Reconstruiește. Restaurează. Acum e momentul!”

Suntem din ce în ce mai conștienți cu toții de faptul că oamenii sunt sănătoși în aceeași măsură în care și ecosistemele de care depindem cu toții sunt sănătoase. Refacerea ecosistemelor degradate prin plantarea de copaci, curățarea malurilor râurilor sau, pur și simplu, prin oferirea timpului necesar cadrului natural pentru a se reface singur aduce beneficii pentru societate și biodiversitate.

Pentru a încuraja revigorarea ecosistemelor de pretutindeni, Organizația Națiunilor Unite a inițiat „Deceniul refacerii ecosistemelor naturale” prin publicarea unui ghid practic pentru restaurarea ecosistemelor 2021-2030.

Iar, începând cu Ziua Mondială a Mediului din 2021, comunitățile, diversele societăți și organizații negurvernamentale, dar și guvernele își pot uni forțele într-o mișcare globală pentru a preveni și opri i degradarea mediului natural și pentru a asigura un viitor durabil generațiilor care vin după noi.

Dacă ne pasă de natură, acum este momentul să facem fiecare ce este în responsabilitatea și puterea noastră pentru a păstra un mediu curat și sănătos. O natură protejată oferă beneficii considerabile pentru noi și pentru comunitățile din care facem parte. A venit momentul sa ne implicăm și mai mult pentru a extinde activitatea de protejare și conservare a mediului înconjurător. Nu numai azi, ci în fiecare zi.

Orăștie24.rohttps://www.orastie24.ro/
Noutate! Transparență! Adevăr! Știri și informații de ultimă oră din Orăștie, Beriu, Orăștioara de Sus, Romos, Geoagiu, Balșa, Rapolt, Simeria. Cele mai noi informații din zonă, din județul Hunedoara și din țară în timp real!

CELE MAI NOI

ULTIMELE ȘTIRI ORĂȘTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.